Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Η τέχνη γεννήθηκε στη Ευρώπη 10.000 χρόνια νωρίτερα

Φωτογραφίες από τις τοιχογραφίες στην Ισπανία

Η παλαιότερη τοιχογραφία σε σπηλιά στην Ευρώπη επιβεβαιώθηκε πως έχει ηλικία… 40.800 ετών. Τα παλαιολιθικά σχέδια στη βόρεια Ισπανία χρονολογήθηκαν με ακρίβεια για πρώτη φορά, αποδεικνύοντας πως η τέχνη γεννήθηκε στην Ευρώπη 10.000 χρόνια νωρίτερα από ότι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Αυτό σημαίνει πως τα σχέδια αυτά έγιναν είτε από τους πρώτους ανθρώπους στην περιοχή με τη σύγχρονη ανατομία- οι οποίοι πιστεύεται πως ήταν εκεί πριν από 41.500 χρόνια- είτε από Νεάτερνταλ.

Οι επιστήμονες μπόρεσαν να βρουν με ακρίβεια την ηλικία των τοιχογραφιών χρονολογώντας μικρούς σταλακτίτες. Μελέτησαν έντεκα σπηλιές στη βόρεια Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε Altamira, El Castillo και Tito Bustillo που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Τα ευρήματα στο El Castillo αποδείχθηκε πως έχουν ηλικία περίπου 40.800 ετών κι είναι τα παλαιότερα δείγματα σπηλαιογραφιών στην Ευρώπη, δέκα χιλιάδες χρόνια παλαιότερα από αντίστοιχα ευρήματα στη Γαλλία.

Δείτε τις φωτογραφίες1 σχόλιο:

  1. Σιγά σιγά θα πάμε και παλαιότερα.....κανείς δεν μπορέι να προεξοφλήσει το ότι ο νεάντερνταλ ήταν χαζός , ούτε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει...υπάρχουν σήμερα ανθρωπολόγοι που μιλάνε για την αρχήτης ομιλίας μέχρι και ένα εκατομμύριο χρόνια πριν...."όταν ο άνθρωπος έσπασε την πέτρα και την έκανε μαχαίρι, θέλησε να πει στον διπλανό του ότι "εγώ το έκανα αυτό")....εκεί πρέπει να δούμε την απαρχή του πολιτισμού.....κι ας μας φαίντεται "παλιά"....κι αυτος που τα λέει αυτά είναι ένας πολύ σοβαρός Ιταλός ανθρωπολόγος....Αλινέι αν θυμάμαι καλα΄.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή