Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

5Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΚΙΟΛΒΑ



Μια μεγαλοφυία στην αφάνεια;

Στον πολύ κόσμο φυσικά το όνομα Γκιόλβας δεν λέει τίποτα. Ωστόσο δεν μπορεί να είναι τυχαίο ένα άτομο, όταν γνωρίζει προσωπικά ανθρώπους όπως τους Ωνάση, Μποδοσάκη, τον πρώην Βασιλιά Κωνσταντίνο, τον Ι. Πασά και ένα σωρό άλλες προσωπικότητες του χώρου των επιχειρήσεων, της πολιτικής, των ενόπλων δυνάμεων της επιστήμης και όχι μόνο.

Ο Γ. Γκιόλβας σπούδασε πυρηνικός οτο πανεπιστήμιο της Βοστώνης των ΗΠΑ και μηχανολογία στην Πάδοβα της Ιταλίας. Από την αρχή της καριέρας του σημείωσε μεγάλες επιτυχίες στην έρευνα, καθιε­ρώνοντας 84(!) ευρεσιτεχνίες. Η πρώτη μάλιστα πατέντα του για ειδικές ακτίνες, φέρει την υπογραφή του Άλμπερτ Αϊνστάιν, που τότε ή­ταν επικεφαλής του Διεθνούς Γραφείου Επικύρωσης Ευρεσιτεχνιών! Σκεφθείτε, λέει, ότι στην αντίστοι­χη θέση που εμείς έχουμε σήμερα κομματικούς υπαλλήλους, οι Ελβετοί είχαν το '37 τον Αϊνστάιν! Σ' αυτόν κατέθεσα προς κατοχύρωση την πρώτη μου εφεύρεση...

Μέχρι σήμερα έχουν ακολουθήσει πλήθος συνεργασιών με τη ΝΑΣΑ, ευρωπαϊκά ερευνητικά κέντρα, την ΕΑΒ και το Υπουργείο
Άμυνας. Οραματιστής και θεμελιωτής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ιδρυτής του ΣΚΕΝ από το ο­ποίο προήλθε το σύγχρονο Κέντρο Ερευνών Εθνικής Αμύνης μαζί με τον ηλεκτρονικό κ. Δερμούζο, ο κ. Γκιόλβας διαθέτει δικό του σύγχρονο ερευνητικό κέ­ντρο από το 1955, βοηθώντας μάλιστα με τον εξο­πλισμό του την ΕΑΒ και το Δημόκριτο!


Στην Ομάδα «Ε»;

Εχω σπουδάσει μαζί με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, μαθήματα υπερβατικής φιλοσοφίας μέσα στο Πεντάγωνο, με τον γνωστό φιλόσοφο καθηγητή κ. Πρόκο...

Ορίστε;

Δεν ξέρατε ότι γίνονται και τέτοια; Αλλωστε είναι γνωστό ότι κυρίως οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί, ειδικεύονται στη χρή­ση παραψυχολογίας σε πολεμικές εφαρμογές! Μετά, με στείλανε ενάμισυ χρόνο στο Ν. Δελχί της Ινδίας για να τελειοποιήσω το αντικείμενο.

Μείναμε με το στόμα ανοι­χτό... Κε Γκιόλβα, επειδή μεταφυσική... συν υψηλή επι­στημονική κατάρτηοη... συν στρατιωτική έρευνα, φέρνουν αμέσως στο νου την περίφη­μη «Ομάδα Ε», εσείς ξέρετε τίποτε γι' αυτήν;

Παιδιά αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Μην γράφετε πολλά πολλά... Εν πάσει περιπτώσει φυσικά και ξέρω! Αφού ήμουν κι εγώ στην Πρυτανεία της. Υπάρχουν γραφεία στη Ν. Υόρκη. Είναι γεγονός όμως ότι ενώ η ισχύς της έχει μειωθεί σημαντικά, ιδιαίτερα μετά τον μυστηριώδη θάνατο σημαντικών της μελών, κατέχει και σήμερα πολλά χρήματα. Αλλά επαναλαμβάνω. Πρόκειται για επικίνδυνα πράγ­ματα. Εμένα μ'έχουν επικηρύξει!

Μια απίστευτη εικόνα ξεδιπλώθηκε απ'τη συζήτηση, που επιβεβαίωνε γεγονότα, πρόσωπα και πράγματα γύρω απ'τη μυστηριώδη διεθνή Ομάδα «Ε» και τα εκπληκτικά περί του μυστικού κώδικα του Αριστοτέλη.

Ήμουν στην ομάδα Κατράκη, την μυστική ομάδα που αποτελούσαν διακεκριμένοι επιστήμονες και η οποία μεταξύ άλλων ασχολήθηκε παράλληλα με τη ΝΑΣΑ να αποκρυπτογραφήσει τα κείμενα του Αριστοτέλη!). Όμως έκανε έγκλημα ο Λευκοφρύδης που χωρίς να γνω­ρίζει καλά το θέμα κυκλοφόρησε το επίμαχο βιβλίο. Ευτυχώς ο αληθινός κώδικας δεν διέρευσε, όμως κοινοποιήθηκε η ύπαρξη του. Πρέ­πει να πω επίσης, ότι την μελέτη μου για την «φωτοδέσμη του πλά­σματος» την εμπνεύσθηκα αποκωδικοποιώντας τα κείμενα του Αριστοτέλη! Στα πρώτα πειράματα το 1952 στον Παρνασσό, έκοψα με τη φωτοδέσμη από απόσταση δύο χι­λιομέτρων σαν ψωμί, δύο γερμανικά εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και έλιωσα τα χιόνια στην κορυφή!

Πριν είπατε ότι σας έχουν επικηρύξει! Ποιους εννοείτε;

Τους Εβραίους, ποιους άλλους; Ο Μποδοσάκης έλεγε ότι δεν μπο­ρεί να κατασκευαστεί ούτε ένα φυσίγγι χωρίς την άδεια τους!

Για όλα φταίνε οι Εβραίοι λοιπόν; Εμείς ως λαός είμαστε καθαροί κι ωραίοι; Αλλά εν πάσει περιπτώσει... Το ποιος πράγματι φταίει για την παράξενη άρνηση ή αμέλεια που δείχνει το ελληνικό κράτος απέναντι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία εθνι­κής ανάπτυξης, δεν είμαστε σε θέ­ση να το ξέρουμε.

Γεγονός είναι ότι από την εποχή του Καραθεοδωρή που ο Μεταξάς είχε καλέσει να οργανώσει το πανεπιστημιακό σύστημα εκπαίδευσης και τον διώξαμε μέσα σ'ένα μήνα κανένας έλληνας ερευνητής δεν ευ­δοκίμησε στη χώρα μας. Ο μεγάλος Καραθεοδωρής συνεχίζει ο κ. Γκιόλβας που είχε οργανώσει τετρακόσια πανεπιστήμια σ' όλο τον κόσμο, ήρθε από τη Γερμανία γι' αυτό το λόγο στην Ελλάδα, και το κατεστημένο δεν του «ενέκρινε ού­τε μία καρέκλα»! Εξαφανίστηκε και σε ένα μήνα τηλεφώνησε από τη Γερμανία: «Ούτε σε εκατό χρόνια, μ' αυτή τη νοοτροπία» είχε πεί...

Αλλά δεν σας λέμε να πάρετε κα­τά γράμμα τις καταγγελίες που θ' ακολουθήσουν από τον κ. Γκιόλβα. Άλλωστε δύσκολα αποδεικνύονται τέτοια πράγματα. Σας λέμε απλά να προβληματιστείτε...

Έρευνα, Υπερόπλα και Πικρία

Γεμάτος θλίψη και δικαιολογημένη αγανάκτηση, ο Έλληνας ερευνητής ανέφερε μια ολόκληρη σειρά α­πό προσπάθειες που έκανε για να ωθήσει το ελληνικό κράτος, τόσο στον τομέα του εκσυγχρονισμού και της οικονομικής ανάπτυξης, όσο και στον τομέα των εξοπλισμών και του ενεργειακού προβλήματος. Πέστε μας κάτι συγκεκριμένο για τις εφευρέσεις σας κε Γκιόλβα.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το σύστημα αυτόματης φύλαξης διαβά­σεων των τραίνων, που οι αρμόδιοι το απέρριψαν αλλά η γερμανική ΤΙΕSΕΝ το αγόρασε αμέσως και τώρα εφαρμόζεται σ' όλη τη Γερμα­νία και αλλού; Τις εφαρμογές πειράματα των οποίων έγιναν στο Γουδί παρουσία του Καραμανλή και του καθ. κ. Χόνδρου;

Είναι ένα σωρό ακόμη, αλλά ας σταθούμε στην τελευταία περίπτω­ση. Μόλις πριν λίγες μέρες έκλεισα συμφωνία με τους Κινέζους για να βγάλουν σε παραγωγή ένα πρωτοπορειακό δράπανο που επινόησα. Το θέμα έχει ως εξής με λίγα λόγια:

Όταν συνεργαζόμουν με τον Μποδοσάκη και επέβλεπα το μοντάρισμα μιας μεταλλικής γέφυρας, κάποιος εργάτης που χειριζόταν έ­να μεγάλο δράπανο σκοτώθηκε από την αναστροφή που παρουσιά­ζουν αυτά τα εργαλεία, όταν το τρυπάνι τους μπλοκάρει κάπου. Το φρικτό θέαμα του χτυπημένου ανθρώπου, με έκανε να αποφασίσω να λύσω αυτό το πρόβλημα μια για πάντα.

Πράγματι σε λίγο καιρό είχα τα σχέδια έτοιμα. Κι όχι μόνο αυτά. Είχα σχεδιάσει και μελετήσει ολόκληρη την ανέγερση εργοστασίου, που θα έθετε σε παραγωγή τα νέα επα­ναστατικά εργαλεία. Είχα προβλέψει ακόμη και για την τοποθεσία του! Όλες οι γνωστές μάρκες θα έμεναν πίσω, στην παγκόσμια αγορά...

Υπέβαλα την μελέτη στους αρμό­διους υπογραμμίζοντας ότι πέρα α­πό την οφθαλμοφανή ανθρώπινη πλευρά του θέματος, θα προέκυπταν και τεράστια οικονομικά ωφέλη για την Ελλάδα. Φυσικά ακολούθησαν πολύμηνες «εξετάσεις» και γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώσπου έχοντας ήδη και προτάσεις από ξένους οίκους, απηύδησα. «Οι κινέζοι είναι φτωχός λαός που ό­μως σέβεται και εκτιμά βαθειά τους Έλληνες, γιατί αναγνωρίζει την προσφορά τους στον πολιτισμό! Δώστο σε μας.» μου είπε ο φίλος μου ο πρέσβυς της Κίνας, την περίοδο των διαπραγματεύσεων.

Αυτά τα λόγια με έπεισαν. Οι λε­πτομέρειες κανονίστηκαν και μετά από επίσημη πρόσκληση επισκέ­φθηκα την Κίνα, όπου οργάνωσα το εργοστάσιο και σήμερα είναι έτοιμο να παράγει το δράπανο και να δώσει δουλειά σε χιλιάδες ανθρώ­πους...

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Δεκάδες προτάσεις που όλες μπλοκαρίστηκαν από την αδιαφορία, τη γραφειοκρατία και ίσως όχι μόνο.

Η ουσία είναι ότι ο κ. Γκιόλβας, τα χρήματα που έβγαζε από τις δε­κάδες πετυχημένες επινοήσεις του, τα διέθεσε όλα για τον εξοπλισμό του ερευνητικού του κέντρου και για τις νέες επιστημονικές του έ­ρευνες. Οχτακόσια(Ι) εκατομμύρια έχει δαπανήσει για την ερευνά του πάνω στη σύντηξη της ύλης, πρό­γραμμα που εφαρμόζεται μόνο σε προηγμένα τεχνολογικά κράτη με τους υψηλούς προϋπολογισμούς. Και ενώ ισχυρίζεται έχει φτάσει πολύ κοντά στην επιτυχία, αναγκάστηκε να σταματήσει το όλο πρόγραμμα. Ο λόγος; Το οίκημα στο οποίο πειραματιζόταν και που του είχε διαθέσει ο Εμπειρίκος στο συμβολικό ποσό των 1000 δρχ το μήνα, το πήραν οι κληρονόμοι του μεγαλοεπιχειρηματία. Μάταια ζητά απ'το δημόσιο μέχρι σήμερα έναν χώρο για να συνεχίσει!

Σαράντα πέντε τόνους ζυγίζει το «κύκλοτρον» που διαθέτουμε για τα πειράματα! Σήμερα είναι αποσυναρμολογημένο και αποθηκευμένο σε διάφορα μέρη. Ακόμη και τα ισό­τοπα που έχουμε εισάγει από το ε­ξωτερικό τα φυλάμε κάπου στον Όλυμπο.

Αλλά ας έρθουμε και στις αμυντικές τεχνολογικές επινοήσεις που έπεσαν άδοξα στο κενό ή στα χέρια τρίτων! Μιλάμε για μια εφαρμογή τύπου λέιζερ που ο κ. Γκιόλβας ο­νομάζει «Φωτοδέσμη πλάσματος» και που πέραν άλλων χρήσεων μπορεί να καλύψει πλήρως τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας μας, συγκρινόμενη σε ισχύ με τα προχω­ρημένα υπερόπλα των ΗΠΑ του προγράμματος «Πόλεμος των Άστρων»! Είναι γι'αυτήν την εφαρμογή, που ζήτησε από τον κ. Πέτσο την αρχική επιχορήγηση των 18 ε­κατομμυρίων δραχμών, προσπάθεια που θάφτηκε άδοξα μετά την απομάκρυνση του τελευταίου από το Υπουργείο Άμυνας.

Τώρα, θυμάστε μήπως το περίφημο αντιαεροπορικό «Άρτεμις»; Είχε παρουσιαστεί ως προϊόν ελληνικής τεχνολογίας, είχε διαφημιστεί ακόμα και στα δελτία ειδήσεων, με φιλόδοξα σχέδια να μπει σε μαζική παραγωγή ώστε εκτός από τις εθνικές μας ανάγκες να το εμπορευτούμε και σε άλλες χώρες. Ε, όσο το είδατε εσείς, άλλο τόσο προχώρησε η παραγωγή του. Τι συνέβη;

Το «Άρτεμις» ήταν μια επινόηση του κ. Γκιόλβα, βασισμένο στις έ­ρευνες του πάνω στη «Φωτοδέ­σμη»! «Συζητούσα με κάποιους υ­ψηλόβαθμους αξιωματικούς» μας λέει, «για το πώς θα μπορούσε να θωρακιστεί ο εναέριος χώρος της Ελλάδας, όταν μου ήρθε μια ιδέα. Τον τρόπο "κλειδώματος" του στό­χου που μελετούσα για τη "Φωτοδέσμη", να τον εφαρμόσω για ένα συμβατικό αντιαεροπορικό!»

«Πολύ σύντομα θα σας παραδώ­σω ένα αντιεροπορικό που θα κάνει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας αδιαπέραστο», είπε στους συνομιλητές του. Έτσι κι έγινε. Αφού μελέτη­σε το θέμα, ο κ. Γκιόλβας συναντή­θηκε ένα βράδυ με τέσσερις επιτε­λικούς στρατιωτικούς του Πενταγώνου, όπου τους παρουσίασε τα σχέδια του νέου αντιαεροπορικού που ονομάστηκε «Άρτεμις».

Τα απόρρητα αυτά σχέδια πά­ντα κατά τον κ. Γκιόλβα μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας είχαν ήδη σταλθεί με fax στο Ισραήλ! Γεγονός πάντως είναι ότι, πολύ σύντομα, το Ισραήλ παρήγαγε πράγματι νέο α­ντιαεροπορικό τύπου «Άρτεμις», πιο βελτιωμένο φυσικά από την ελληνική έκδοση του και το οποίο έχουν ήδη προμηθευτεί οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και βέβαια συμπερι­λήφθηκε αμέσως στο οπλικό σύστημα του ΝΑΤΟ! «Εμείς έχουμε ένα που το περιφέρουμε από έκθεση σε έκθεση μήπως και πάρουμε κα­μιά παραγγελία κατασκευής» λέει με πίκρα...

Ενεργειακό: Τέλος.

Και ερχόμαστε σ'ένα άλλο θέμα που αγγίζει τα όρια της επιστημονι­κής φαντασίας. Μιλάμε για λύση του ενεργειακού προβλήματος και άρα για πλήρη ανατροπή των οικο­νομικών και κοινωνικών δεδομένων σε παγκόσμια κλίμακα!! «Αυτή η λύση μπορεί να κάνει την Ελλάδα κυρίαρχο κράτος στον πλανήτη» λέει ο κ. Γκιόλβας «και έχω φτάσει ήδη σε πρακτικά απτά αποτελέσματα».

Η όλη ιδέα ακούγεται εξωπραγματική, αλλά από την πρώτη στιγμή φαίνεται πως έχει θεωρητική βάση και είναι παραγματοποιήσιμη. «Η δύναμη της ατμοσφαιρικής πίεσης είναι τεράστια. Σε κάθε τετραγωνι­κό εκατοστό της επιφάνειας οποι­ουδήποτε αντικειμένου, ασκείται τε­ράστια δύναμη... Σκεφτείτε τώρα το εξής: Ένα αυτοκίνητο πχ, δεν κινεί­ται βέβαια από την ατμοσφαιρική πίεση, επειδή του ασκείται η ίδια δύναμη και από πίσω και από μπροστά. Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσαμε να «καταργήσουμε» την πίεση και να δημιουργήσουμε κενό από τη μπροστινή πλευρά; Το αυτοκίνη­το θα έφευγε σαν πύραυλος! Σκεφθείτε τώρα ότι χρειάζεται δύναμη περίπου 300 κg για να ξεκινήσει ένα αυτοκίνητο, ενώ στην επιφάνεια μιας σελίδας του περιοδικού σας α­σκείται κάθε στιγμή πίεση 600 κg! Καταλαβαίνετε τι εφαρμογές θα είχε κάτι τέτοιο;

Καταλάβαμε και τρομάξαμε απ' τα συμφέροντα που θα έθιγε μια τέτοια επινόηση, ακόμα κι αν είχε εφαρμογή μόνο στο ένα χιλιοστό της ισχύος της.

Το εξαιρετικά σημαντικό είναι πως ο κ. Γκιόλβας ισχυρίζεται ότι με εκατό εκατομμύρια μπορεί να προχωρήσει ήδη στην κατασκευή ηλεκτρογεννήτριας η οποία θα μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε πολυκατοικία, παράγοντας δωρεάν ρεύμα αφού θα ξοδεύει... ατμοσφαιρική πίεση! Μη βρίσκοντας α­νταπόκριση απ' το ελληνικό κρά­τος είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε σύσταση ανωνύμου εταιρείας, προκειμένου να βρεθεί το παραπάνω ποσό και μάλιστα καλεί να συνδράμουν στην ίδρυση της, όσοι από τους αναγνώστες του ΤΜ. θέλουν και μπορούν!

«Δεν ζητώ να προχωρήσω το πρόγραμμα για την σύντηξη. Είναι πολυδάπανο. Όμως η μελέτη εκμετάλευσης της ατμοσφαιρικής πίεσης είναι εφαρμόσιμη και λείπουν ελάχιστα χρήματα, για να ολοκληρωθεί!» λέει χαρακτηριστικά...

Ήδη διαβάσατε πολλά και σοκαριστικά. Η ιστορία του κ. Γκιόλβα φαίνεται απίστευτη, όπως το ίδιο απίστευτη και η αδράνεια ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε του ελ­ληνικού κράτους.

θα μπορούσαμε να λήξουμε τον όλο προβληματισμό, καταλήγοντας στο εύκολο συμπέρασμα ότι τα πάντα οι εφευρέσεις, τα υπερόπλα, οι εβραίοι, κλπ είναι προϊόντα της φαντασίας του εν λόγω ερευνητή και άρα δικαίως έχει αφεθεί στον κόσμο του. Ωστόσο, ούτε το παρελθόν του, ούτε οι γνωριμίες του, ούτε η επι­νόηση του «Άρτεμις», ούτε το δράπανο που αγόρασαν πρόσφατα οι Κινέζοι, μαρτυρούν την παραμικρή νοητική σύγχιση. Έτσι, ο γρίφος παραμένει: Είμαστε τελικά μια χώρα, δέσμια της αδιαφορίας μας και των ξένων συμφερόντων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου